Molenstraat 1, 1781 NJ te Den Helder | Oud schoolgebouw uit 1919

Molenstraat 1, 1781 NJ Den Helder
Terug naar woningen

Kenmerken:

Bekijk woning op Funda
Vraagprijs €775.000
Oppervlakte 759 m2 / 497 m2
Bouwjaar 1919
Aantal kamers 14
Aantal badkamers 3
Aantal woonlagen 3
Status Beschikbaar
Soort woonhuis Oud Schoolgebouw
Soort bouw Bestaande
Soort dak Zadeldak met pannen

Omschrijving

Een oude school waar u met plezier verblijft. U kunt een bezichtiging inplannen of u boekt gewoon een paar bedden om samen de AirBnB te beleven. En zo ook de oude school, de woning, het hele gebouw te leren kennen.

Hieronder vindt u veel informatie over het gebouw, de eigenaar en de mogelijkheden.

De eigenaar, beeldend kunstenaar Dirk Gorter, samen met zijn lieftallige vrouw runt hij de AirBnB. Het schoolgebouw heeft een enorme woonoppervlakte (bruto vloeroppervlak is 911 m²) en biedt daardoor nog een zee aan mogelijkheden. Gaat u er wonen met uw familie? Mantelzorg? Zorg voor elkaar. Gaat u er wonen en werken? Genoeg kantoorruimte, atelierruimte of een andere invulling.

Of wilt u graag de AirBnB in Den Helder voortzetten? Alles kan. De ruimte en mogelijkheden zijn er nogmaals in overvloed.

Wij nemen u graag mee!

Indeling

Begane grond
Achter de entree staat u in de imposante hal of te wel het trappenhuis. Old School betekent: “refererend naar die periode”. Hier bedoelen wij de prachtige kenmerken van architectuur die nog grotendeels intact zijn. Het oude schoolgebouw toont haar prachtig elementen. De tegels en de raampartijen langs de trappen. De karaktervolle eigenschappen die volledig voelbaar zijn. U waant zich in die mooie tijd. Als u uw ogen open doet en u staat in het trappenhuis dan weet u dat het geen droom is. Concrete werkelijkheid die binnen handbereik ligt.

Via de entree heeft u toegang tot de grote hal. In een gebouw als deze is de hal de laan die alle vertrekken met elkaar verbindt. Niet respectievelijk drie grote kamers en twee bergingen aan de rechterkant, de voorkant van de woning. De laatste of achterste kamer is omgeturnd tot de keuken. De eerste kamer is op dit moment in gebruik als bibliotheek. De middelste kamer is momenteel in gebruik als opslagkamer. Alle kamers zijn voorzien van de prachtige raampartijen. Karakter en elan komen continu terug. De mogelijkheden zijn talloos.

Aan de linkerkant van de hal zijn de kasten, toiletten, badkamer en berging. Aan ruimte geen gebrek. De tegels tegen de muur de granieten vloer en de ronde sier gewelven in combinatie met de raampartijen geven het geheel een prachtig karakter.

Op de foto is te zien dat kunst ook heel veel ruimte in beslag neemt en de hal op de begane grond is ermee gevuld. Neemt u ons niet kwalijk en kijk hier heel goed doorheen. Dan ziet u hoe mooi en ruim het is.

Eerste verdieping
Via het trappenhuis komt u op de eerste verdieping. Een andere wereld met veel ruimte en overzicht. Hier ziet u de granieten vloer en het tegelwerk in volle glorie. De overloop, de laan op de eerste verdieping verbindt alle vier de kamers met elkaar. De eerste kamer is onderverdeeld in een woonkamer c.q. zitkamer en een badkamer. De andere drie kamers zijn slaapkamers. Of kunnen wij beter zeggen slaapzalen. De ruimte is enorm. Aan de linkerkant van de overloop vindt u vele kasten, sanitair en douchegelegenheid.

Tweede verdieping c.q. de zolder
Via het trappenhuis komt u op de tweede verdieping. Hier heeft u toegang tot de eerste kamer en tweede kamer. Niet politiek gevoelig. Juist een mooie indeling om de ruimtes goed in te delen en het maximale eruit te halen. Deze woonlaag is voorzien van een balkon c.q. terras. De grote ruimte achter de eerste en tweede kamer kunt u indelen naar smaak.

De ruimtes zijn indrukwekkend. En ja, als het hoge woord eruit moet? Het antwoord blijft “ja”. Er moet ook nog heel veel gebeuren. De nieuwe eigenaar gaat het gebouw aanpakken en in zeer goede staat brengen. Extra isoleren, duurzaam naar de nieuwste maatstaven maken. De liefde en aandacht geven die nodig is. Er is ruimte voor zonnepanelen. Er is ruimte om vanuit de binnenkant het dak te isoleren. Daarnaast is er ook al veel moois te zien. De eigenaar heeft door de 27 jaar dat hij en zijn familie hier heeft gewoond en geleefd het pand ook de liefde en aandacht gegeven die het nodig heeft. Nu is het de beurt aan een nieuwe eigenaar.

En wat wil de nieuwe eigenaar? Er gaan wonen? AirBnB? Wonen en werken combineren? Een kantoor aan huis? Schoonheidssalon? Een trainingslocatie? Yoga studio? Wij hoeven het niet te benoemen. U bent de nieuwe koper, de nieuwe eigenaar en u gaat bepalen wat u ermee gaat doen.

De tuin
De tuin is gelegen op het noorden. Dit betekent dat de zon in de middag en avond kans krijgt om de tuin te voorzien van zon. De stadstuin is ruim en biedt vele mogelijkheden. Laat uw fantasie haar werk doen. Kijk zeker op de foto’s.

Bijzondere eigenschappen:
Karaktervol
Bijzonder fijn wonen
Inkomsten als de airBnB wordt voortgezet
De nieuwe koper is energiek en heeft er zin in om van het pand op de Molenstraat 1 iets heel moois te maken